Navigation Menu+

Ментализъм по време на изолация

nature

 

Умствените състояния са причина за действия

Ето, че в момент на изолация моето умствено състояние ме подтикна да седна и да напиша тези редове. Ей така, защото имам мнение, което искам да изразя и не се притеснявам. Имам и блог, а нали блогът е затова. Имам и аудитория за която може да е интересно какъв човек стои зад Менталина. На много от вас това, което мисля ще се хареса, на много не. Истината е, че сме специалисти в крайности и разединение. Тенденция за абсолютно разнопосочни полюси има при дискутирането на всяка една тема. Има все пак една шепа хора, които могат да прочетат между редовете и да погледнат отвъд хоризонта, интелегинетни и емоционално зрели.

Аз съм един аполитичен и абсолютно незаинтересован човек към всякакви масови истерии. Телевизия вкъщи не гледаме, колкото и клиширано да звучи. Държим децата си далеч от негативизъм, облъчване и вкарване в стадния начин на живот. Точно поради тази причина бях в абсолютен шок, когато в една от групите майка беше качила снимка на детето си, как лекува всичките си кукли. Не беше защото иска да стане лекар! Снимката беше малко зловеща.  Ако има значение големият ми си е абсолютно наясно с положението, но без подробности които да стресират малката му главичка. Но това вече е въпрос на личен избор, който аз уважавам.

И така да се върнем на това, че аз както целия свят беше повлечен от една масова истерия. Започнах да чета, да се ослушвам и оглеждам какво се случва и къде се намирам аз в цялата картина. Пандемията, която дори не трябва да се нарича така, защото трябва да има определен брой цифри за този термин при мен протича по следния начин.

Първо абсолютно никой не може да ме убеди в алтруистичните подбуди на управляващите органи. Въпреки това първоначално успяха да заиграят по тънката струна “да спасим смейството и близките си”. А когато заговорят за любимите ни хора всички сме чувствителни. Всички, дори и аз се впуснахме в стадното мислене и започнахме да агитираме за стоене вкъщи и как това ще спаси човешки животи. Ако трябва да бъда честна това ме измори още първата седмица и вече не вярвах на 80% от нещата, които се говорят. В мен започна да се пробужда чувството ми за свобода и справедливост. Непоносимостта ми към медиите и тяхното вменяване на страх, а страхът управлява, се завърна с пълна сила. След това едно след друго, започнаха да се случват събития, които показваха, че “пандемията” има много лица. Например подписването на договора за Многопрофилната детска болница. Не ми се иска да навлизам в други подробностти.

И така след леката ми забежка в страни отново се върнах на правилния за мен път. Както казах по-горе страхът е стихия. Той носи в себе си неконтрулируема сила, която може да ни осакати за цял живот. Започнах да ненавиждам вменяването на паника, измислени истини и уж грижа за нас. Не разбирам как една гола статистика всяка сутрин, едно рецититане на заучени анализи, разговори за ад, смърт и трупове може да бъде здравословно. Като един свободомислещ човек смея да твърдя, че ни отнеха правото всеки сам да носи отговорността за себе си. И тук някои ще настръхнат. Не ме разбирайте погрешно стоим си вкъщи, спазваме препоръките, не правя това което обичам, а именно Менталина. Факта обаче, че един градски транспорт може да бъде по безопасен от планината не може да ме остави безучастна. Това, че мисълта да заведа децата си на въздух ме кара да се чувствам като престъпник, че търся тайна полянка, за да може те да вземат своята доза чист въздух е нещо, което не мога и не искам да приема. Не искам дори да зачеквам темата за домашното насилие, за децата извън норма, които са принудени да стоят вкъщи, безпаричието. Все неща, които могат да отнемат много повече човешки животи.

И накрая нещо позитивно. Аз истински се наслаждавам на времето със семейството ми. Може би някои от Вас знаят, че наскоро то се увеличи с още един член. Питах се как ще справя с него и същевременно да съм отдадена на работата си, която обожавам. Ето, че друг реши вместо мен и съм щастлива за времето, което имам. Не съм от жените, които са дисциплинирани и няма да ви лъжа – нито спортувам, нито се храня здравословно 🙂 За сметка на това съм абсолютно отдадена на мъжа до мен и децата ми. Смятам, че правилната формула за изграждането на стойностти личности е те да растат в любов, да има ясно поставени граници и да се отнасяш с тях като с равни. В момента имам цялото време на света, за да следвам тези принципи. За тях, ако има интерес мога да ви разкажа подробно в друг пост.

Това, което ме тормози в момента е проблема на мислещия човек. За първи път си позволявам да изразя публично някакво мнение. Винаги съм смятала, че една монета има две страни и за всеки истината е различна. Непрекъснато съм в размисли, анализи и прочистването на ума е трудна задача. Затова и Менталина, носи това име.

Излъчвайте позитивизъм, доброта, любов, благодарност. А вирусите!? Те умират, когато трептим на високи честоти.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button
error

Последвайте ни в социалните мрежи?